Necking a petting

31.03.2013 10:55

Necking a petting jsou pojmy, které jste už možná někde zaslechli, ale neznáte jejich význam. Co to vlastně znamená? A jak je poznat? Hlavně jde o sexuální hrátky, kde nedochází k pohlavnímu styku. Ti, co ještě sex nezažili, si petting a necking představují jako svou první sexuální zkušenost. K uspokojení dochází pouze mazlením, líbáním nebo hlazením. 

Ten, kdo se učí anglicky (a myslím, že je vás v dnešní době hodně), vědí, že pet znamená mazlíček nebo mazlit se. Od tohoto anglického slova tedy pochází pojem petting - tedy mazlení. Paradox je, že při pettingu se myslí mazlení po celém těle, naopak u neckingu se má mazlit od pasu nahoru.

Další otázkou je, jestli je petting a necking bezpečný. O neckingu se dá říct, že celkem ano. Petting je trochu složitější, jelikož jde přede jenom o mazlení po celém těle. Petting může zahrnovat i vzájemné tření pohlavních orgánů sice bez průniku, ale tady také při malé opatrnosti může dojít k otěhotnění.

Pokud byste později chtěli tyto pojmy zařadit do vašeho sexuálního života, tak je lepší začít od neckingu. S partnerem byste si také měli ujasnit, kam až daleko chcete zajít. 

A hlavně si dobře rozmyslete, s kým chcete mít první sexuální zkušenost. Pokud se třeba první sex stane neočekávaně někde na párty, můžete toho litovat celý život.