Lilith - první žena na světě?!

23.07.2013 11:33

S čím si moderní medicína stále neví rady, je syndrom náhlého umrtí kojence. doktoři netuší, proč někteří novorozenci bez viditelné příčiny umírají ve spánku, ale podle jednoho mýtu je za to odpovědná bohyně Lilith.

Podle dávných židovských mystiků nebyla první ženou Eva, ale právě Lilith. Pocházela stejně jako Adam z prachu země. 

Byla to divoká a nezávislá dívka, která se odmítala podrobit vůli muže i samotného Boha. Adam a Lilith nedokázali žit v míru, protože Lilith odmítala při souloži polohu, kde měla ležet pod Adamem. Domnívala se, že je mu rovna, neboť byla také stvožena ze země. Adam se ji chtěl poté zmocnit násilím a Lilith pochopila, že s ní nikdy nebude jednat jako s rovnocenou bytostí. Když vyslovila nevyslovitelné slovo boží, vznesla se a zmizela. Adam poprosil Boha, aby mu ji našel, a tak Bůh poslal tři archaanděly Michaela, Gabriela a Nataela, aby ji přivedli zpět. 

Našli ji u Rudého moře, kde už byla nevěstou démonů a plodila s nimi nespočet dětí. Andělé jí předali varování od Boha, že pokud se nevrátí, tak denně zemře sto jejich potomků. Lilith se však vzepřela a propadla peklu.

Tentopříběh se prý měl objevit v Bibli, ale na poslední chvíli byl vyřazen.

VRAŽEDKYNĚ KOJENCŮ

Lilith byla podle mystiků oním hadem v rajské zahradě, který Adamovi a Evě podal zakázané jablko. proto je zpodobňována jako napůl žena a napůl had nebo s hadem v objetí. Vyhnání Adama a Evy byla jen její malá radost za propadnutí peklu. Jako pomstu za smrt svých potomků Lilith zabíjela děti Adama a Evy.

Podle vyznávačů je důkazem této teorie syndrom náhlého umrtí kojence.

Staré legendy doporučovaly jako ochranu před smrtí dítěte dávat do kolébky novorozence medailonek s jmény těch tří archaandělů, kteří hledali Lilith. Ta jim totiž slíbila, že když zahlédne jejich jména, nechá dítě být.

Amulet s jmény andělů: